Tuesday, May 19, 2009

Δικαστική ''Δράση''

Με πρωτοβουλία της Δράσης έχει γίνει ευρέως γνωστή η διαβόητη υπουργική απόφαση η οποία αφενός δίνει 3000 λεπτά δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο στη νδ(και στο πασόκ) και 2 στη δράση (και στα άλλα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα) και αφετέρου απαγορεύει την αξιοποίηση πόρων των κομμάτων για την προβολή τους. Η προσπάθεια όμως φίμωσης των μικρών κομμάτων φαίνεται ότι δεν θα περάσει τόσο εύκολα όσα αρχικά νόμιζαν ο κ. Παυλόπουλος και η κυβέρνηση. Η Δράση προσέφυγε στο ΣτΕ προκειμένου να ακυρώσει την σχετική απόφαση και όπως όλα δείχνουν βρίσκεται σε καλό δρόμο: o εισηγητής του ΣτΕ φαίνεται να συμμερίζεται την επιχειρηματολογία που ανέπτυξαν οι νομικοί εκπρόσωποι της δράσης και ζήτησε την ακύρωση των δύο αποφάσεων που αφορούν την προβολή των κομμάτων.
Η συγκεκριμένη υπόθεση -πέρα από τη σημασία που έχει αυτή καθεαυτή- αποδεικνύει πως όταν οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις και οι ενεργοί πολίτες αντιδρούν μπορούν να γίνουν συγκεκριμένα βήματα προς τα εμπρός.

Tuesday, May 5, 2009

Ακυρώθηκαν οι γάμοι στην Τήλο ...

... με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ενώ πολλοί εξανίστανται με την απόφαση του δικαστηρίου, φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει το ρόλο των δικαστηρίων - τα οποία δεν πρέπει να νομοθετούν, αλλά να ερμηνεύουν την ισχύουσα νομοθεσία. Στο ιστολόγιο αυτό έχουμε υποστηρίξει τους γάμους ομοφύλων ζευγαριών και η στάση μας δεν έχει αλλάξει. Ωστόσο, προσπαθώντας να επιρρίψουμε την ευθύνη στα δικαστήρια για την τήρηση του ρόλου τους, αποφεύγουμε τις δικές μας ευθύνες, καθώς δεν μαχόμαστε για τον ορθό τρόπο καθιέρωσης του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, που είναι μέσω της νομοθετικής διαδικασίας. Όποιος θέλει να επιτρέπονται οι γάμοι μεταξύ ζευγαριών του ιδίου φύλου, μπορεί, εκτός από το να το δηλώσει εδώ, να βρει ποιο κόμμα ή ποιος πολιτευτής υποστηρίζει μια τέτοια νομοθετική αλλαγή και να τον στηρίξει εκλογικά.

Friday, May 1, 2009

Εκδήλωση της ΔΡΑΣΗΣ στην Αθήνα


Την Δευτέρα 4 Μαίου στις 20:00, στο POLIS (Πανεπιστημίου & Πεσματζόγλου 5) θα γίνει η συνάντηση φίλων και μελών της ΔΡΑΣΗΣ με πρωτοβουλία των Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και Γιάννη Σφηνιά. Θα είμαστε όλοι εκεί!