Sunday, December 26, 2010

Καζαμίας - η συνέχεια (2ο εξάμηνο)

(σε συνέχεια του προηγουμένου)

Ιούλιος 2011:

Εξωγήινοι απάγουν τον Αντώνη Σαμαρά, για να μάθουν το μυστικό του για την άμεση μείωση του ελλείμματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρόεδρος του ΟΗΕ, διαπραγματεύεται την απελευθέρωση του ομήρου και υπόσχεται ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα του στην (υπό την κατοχή του ΟΗΕ) Ελλάδα, για να μη χάσουν την πατέντα. Οι εξωγήινοι δηλώνουν ευγνωμοσύνη και υπόσχονται να μην εισβάλουν στη γη για τα επόμενα 500 χρόνια. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ακλόνητο φαβορί για το Νομπέλ Ειρήνης.

Υπάρχουν έντονες φήμες ότι θα μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής. Οι φήμες αυτές ενισχύονται από φωτογραφικό στιγμιότυπο, στο οποίο φαίνεται να διστάζει για μια στιγμή πριν καταβροχθίσει ολόκληρη τυρόπιττα. Ο Προκόπης Παυλόπουλος διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για δισταγμό, αλλά για στιγμή οπτικής προ-εκτίμησης της γευστικής απόλαυσης που θα ακολουθήσει: "Ο Πρόεδρος είναι μερακλής".

Ο Αλέκος Αλαβάνος ιδρύει Μέτωπο Αλληλεγγύης με τους Διαγαλαξιακούς Μετανάστες. Ισχυρίζεται ότι στην Αθήνα υπάρχουν πάνω από 200.000 παράνομοι εξωγήινοι μετανάστες και ζητεί να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου. Η πρότασή του καταλήγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά απορρίπτεται χάρη στο βέτο που άσκησε η Γαλλία, διαμαρτυρόμενη επειδή ο Πρόεδρος του ΟΗΕ δεν ανέθεσε στον Κώστα Πρέκα το χαρτοφυλάκιο του πολιτισμού στη νέα παγκόσμια διακυβέρνηση της Ελλάδος.

Αύγουστος 2011:

Η Σοσιαλιστική Διεθνής αναθέτει στο Μίκη Θεοδωράκη τη σύνθεση νέου ύμνου, για να παρηγορηθεί για την απώλεια του Προέδρου της. Ο Θεοδωράκης δηλώνει ότι το συνθετικό του έργο είναι ήδη άρτιο και ότι από αυτό πρέπει να επιλεγεί ο ύμνος. Τελικώς επιλέγεται η Άρνηση, επειδή η Σοσιαλιστική Διεθνής αρνείται να δεχθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι πια πρόεδρός της.

Ο Ριζοσπάστης αποφασίζει να τονώσει την κυκλοφορία του μοιράζοντας DVD με την ιστορία της "Ζητιάνας" γυρισμένη σε κινηματογραφική ταινία. Για να πουλήσει περισσότερο, η ιστορία εμπλουτίζεται και με ερωτικές σκηνές. Ο Γιάννης (ήδη Θεόφραστος) Μπουτάρης ζητεί τα δικαιώματα της ταινίας, για να την προβάλει στην TV 100. Στην ταινία υπάρχουν μυστικά υποβολιμιαία μηνύματα υπέρ του κόμματος, με αποτέλεσμα όλοι οι Θεσσαλονικείς που την παρακολούθησαν (πρωτοστατούντος του Θεσσαλονίκης Ανθίμου) να γίνουν ΚΚΕ. Ο Άνθιμος θέτει υποψηφιότητα για γραμματέας του ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι έχει τα μούσια που απαιτεί ο ρόλος και παραπέμποντας στον Άρη Βελουχιώτη. Η Λιάνα Κανέλλη υποστηρίζει θερμά την υποψηφιότητά του.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης αποχωρεί από τη Νέα Δημοκρατία και εντάσσεται στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. "Δεν μπορώ να συμμετέχω σε ένα κόμμα, που ανέχεται στις τάξεις του τον Ηλία Ψινάκη" δηλώνει. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ασκεί έντονες πιέσεις στον Σάκη Ρουβά, για να εντάξει και αυτόν στο κόμμα του. Ο Γιώργος Ανατολάκης δηλώνει ότι ο Καρατζαφέρης είναι μεγαλύτερος Πρόεδρος ακόμη και από τον Κόκκαλη, με αποτέλεσμα να τον πλήξει αμέσως κεραυνός. Γλιτώνει χάρη στην άμεση επέμβαση του Κακλαμάνη.

Σεπτέμβριος 2011:

Αντί για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος του ΟΗΕ και κυβερνήτης de facto της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου εξαγγέλλει την οικονομική του πολιτική από τη Βαγδάτη. Η οικονομική πολιτική περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ισχυρού κρατικού τραπεζικού πυλώνα, την ενδυνάμωση της ανάπτυξης μέσω νέων διαταγμάτων του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον καθορισμό ανώτατης τιμής στην τυρόπιττα.

Ο Κώστας Καραμανλής σπάει επιτέλους τη σιωπή του δηλώνοντας, για τον Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή το τελευταίο αυτό μέτρο: "Τελικά τον είχα παρεξηγήσει, έχει και καλές ιδέες". Η δήλωση αυτή του Κώστα Καραμανλή γίνεται στο περιθώριο της παρουσίασης του δεύτερου βιβλίου του: "Φίνα στη Ραφήνα: οδηγός μαγειρικής και εγχειρίδιο ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας". Το πρώτο βιβλίο του "Playstation for Dummies" είχε ήδη εξαντληθεί από τις προ-παραγγελίες και δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, παρά μόνο σε κλεψίτυπα.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης συναντά τον Αλέξη Τσίπρα και συμφωνούν να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο κατά της επικυριαρχίας του ΟΗΕ. Ο Καρατζαφέρης ζητεί επικεφαλής του Νέου Ελληνικού Κράτους να τεθεί ο Πειραιώς Δημήτριος (πρώην Σεραφείμ) και ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνεί, με την προϋπόθεση να τοποθετηθεί ως επίτιμος αρχηγός ο Μανώλης Γλέζος. Και οι δύο συμφωνούν ότι τα οικονομικά θα τα χειρίζεται ο Αλέξης Μητρόπουλος και υπουργός Τύπου θα γίνει ο Γιώργος Αυτιάς.

Οκτώβριος 2011:

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (που γίνεται πρόωρα, στις 5 Οκτωβρίου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Παπανδρέου) επιφυλάσσει εκπλήξεις καθώς, εξ αιτίας και της παρουσίας του Προέδρου του ΟΗΕ, παρελαύνουν και όπλα του ΟΗΕ με διαγαλαξιακό βεληνεκές. Την παρέλαση σχολιάζει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, ο οποίος εκπλήσσει με τις εντελώς εξειδικευμένες γνώσεις που διαθέτει για τα καινούργια οπλικά συστήματα. Τα βιβλία του παρουσιάζουν εντυπωσιακή άνοδο στις πωλήσεις, εκτοπίζοντας ακόμη και τα βιβλία του Κώστα Καραμανλή.

Ο Καραμανλής, στενοχωρημένος από την εξέλιξη αυτή, αποφασίζει να μειώσει την κατανάλωση κρέατος κατά 15%. Μετά τη σχετική δήλωσή του τα χρηματιστήρια (κυρίως όσα διαπραγματεύονται παράγωγους τίτλους κτηνοτροφικών προϊόντων) παρουσιάζουν κάθετη πτώση, την οποία σώζει η δήλωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για έκδοση κτηνοτροφικών ομολόγων: ομολόγων βοοειδών, ομολόγων χοιρινών και ομολόγων αμνοεριφίων. Ο Καραμανλής μετανοιώνει για τη δήλωσή του και αποφασίζει να αγοράσει το σύνολο των ομολόγων αυτών, εγγυώμενος ο ίδιος και προσωπικά την κατανάλωση των ειδών που καλύπτουν. Ξεκινά σημαντική οικονομική άνθιση στην Ευρώπη και ο ΟΗΕ εξετάζει σοβαρά να ξαναπαραδώσει την Ελλάδα στους Έλληνες. Ανεπίσημες πληροφορίες επιβεβαιώνουν τη μεγάλη ανατροπή στο Νομπέλ Οικονομίας, το οποίο τελικώς θα απονεμηθεί στον Κώστα Καραμανλή και όχι στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αποφασίζει να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία και να ιδρύσει δικό του κόμμα, δυσαρεστημένος, επειδή δεν προωθήθηκε η υποψηφιότητά του για το Νομπέλ Ειρήνης. Ζητεί από το Μίκη Θεοδωράκη να του παραχωρήσει ένα τραγούδι του για τον ύμνο του νέου κόμματος και καταλήγουν στη "Βάρκα στο Γυαλό". Στο σχετικό βίντεο κλιπ φαίνεται να τραγουδά ο ίδιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και να απευθύνεται στην Ελλάδα, η οποία συγκινημένη στο τέλος τον αγκαλιάζει.

Νοέμβριος 2011:

Η Ελλάδα ζει πολλαπλή αγωνία. Το όνομα του κόμματος του Δημήτρη Αβραμόπουλο παραμένει άγνωστο. Ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει μιλήσει ακόμη. Ο Ριζοσπάστης δημοσιεύει σε συνέχειες το συγκλονιστικό θρίλερ του Απόστολου Γκλέτσου "Οι αγώνες μου για το κόμμα" και η κατάληξη της μιας συνέχειας είναι πιο δραματική από της προηγούμενης. Η Ευγενία Μανωλίδου δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι εκπομπή θα κάνει στην τηλεόραση. Δεν είναι γνωστό εάν θα φωταγωγηθεί δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος. Επίσης, γίνεται κοινή συνείδηση ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο κόσμος να καταστραφεί το 2012. Μοναδικό βάλσαμο στην ψυχή των Ελλήνων είναι η επανάληψη της σειράς "Ρετιρέ" του (μακαρίτη) Γιάννη Δαλιανίδη, η οποία αποτελεί πλέον σταθερό σημείο αναφοράς της καθημερινότητάς τους.

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προσπαθεί να μιμηθεί την τεράστια εμπορική επιτυχία της ζώνης πορνό της TV 100 και καθιερώνει στο κανάλι της ερωτική ζώνη με συνεχή απαγγελία του "Άσματος Ασμάτων" από καλόγριες. Τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα την οδηγούν στην αναθεώρηση του προγράμματος με ταινίες όπως "Όργια στο Μοναστήρι", "Ήταν Μοναχή, ήμουν μοναχός", "Ήταν Μοναχή, ήμουν Μοναχή", "Ήταν Μοναχή, ήμουν μοναχός, ήταν μοναχή και τώρα δεν είμαστε". Τα μηχανάκια της AGB αδυνατούν να καταγράψουν το συναγωνισμό των δύο σημαντικών καναλιών της Θεσσαλονίκης. Μετά από τις εξελίξεις αυτές, ο Στέφανος Μάνος προσθέτει στα 3 Π της Δράσης (Περιβάλλον - Παιδεία - Πολιτισμός) και το 4ο Π (Πορνό). Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη Δράση διψήφιο ποσοστό, το οποίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία, εν όψει της επιστροφής της διακυβέρνησης της Ελλάδας στους Έλληνες.

Δεκέμβριος 2011:

Οι απορίες των Ελλήνων λύνονται: ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν είχε ποτέ σκοπό να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κώστας Καραμανλής μιλάει για την περίοδο που υπήρξε πρωθυπουργός και αποκαλύπτει ότι είχε διαλύσει στο playstation τον Πούτιν. Το εθνικό του έργο αναγνωρίζεται από τον πρωθυπουργό Μάκη Βορίδη (ο οποίος έχει επανέλθει και έχει ασκήσει μηνύσεις κατά όσων τον αποκαλούσαν "Κωνσταντόπουλο") και στήνεται άγαλμά του στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο οποίο φαίνεται να παίζει playstation. Το θρίλερ του Γκλέτσου κλείνει με τη φράση "Έτσι πρόσταξε το κόμμα, έτσι έκανα κι εγώ". Η Ευγενία Μανωλίδου θα είναι διαγωνιζόμενη στο "Να η ευκαιρία" που αναβιώνει στην ΕΡΤ. Στην Πλατεία Συντάγματος θα στηθεί χριστουγεννιάτικη γιορτή, καθώς οι ουρανοί θα ανοίξουν και οι άγγελοι θα ψάλλουν για πρώτη φορά στο νέο Δήμαρχο το "ωσαννά", ενώ όλα τα δέντρα θα φωταγωγηθούν ως εκ θαύματος (και κάποια από αυτά θα μετατραπούν σε πορτοκαλιές, για να μπορέσει να δώσει συναυλία ο Νίκος Πορτοκάλογλου).

Οι εορτασμοί για την αλλαγή του έτους θα βρουν όλους τους Έλληνες ευτυχισμένους και αγαπημένους μεταξύ τους. Κανείς δεν θα παρατηρεί ένα πολύ φωτεινό ουράνιο σώμα, το οποίο θα έρχεται καταπάνω στη γη με τεράστια ταχύτητα, εκτός από τον Πειραιώς Δημήτριο, ο οποίος θα το δει σε όραμα και θα εντοπίσει ένα Αστέρι του Δαυΐδ πάνω στο σώμα αυτό - αλλά, εκεί που ετοιμάζεται να το αποκαλύψει αυτό στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα ...


No comments: