Saturday, December 6, 2008

Ένα μεγάλο παράδειγμα από ένα «μικρό» κόμμα


Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων – Πρασίνων με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας των μελών του κόμματος. Η διαδικασία , πολύ καλά οργανωμένη, είναι ένα μοναδικό παράδειγμα εσωκομματικής δημοκρατίας στην ελληνική πολιτική σκηνή. Την στιγμή μάλιστα που το κόμμα αυτό φαίνεται , από τις δημοσκοπήσεις , να χτυπάει την πόρτα του ευρωκοινοβουλίου .
Με επιστολική ψήφο αλλά και με κάλπες στις μεγάλες πόλεις τα μέλη των Οικολόγων ανέδειξαν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές τους και μένει το αποτέλεσμα να νομιμοποιηθεί από το επερχόμενο συνέδριό τους.
Φαίνεται να προχωρούν ήδη στην εκτέλεση ενός καλοσχεδιασμένου προεκλογικού αγώνα αλλά παράλληλα δίνουν σημασία στους όρους της εσωτερικής τους συγκρότησης.
Να θυμίσω την δήλωση του , πρωτεύσαντα στην διαδικασία αυτή, Μιχάλη Τρεμόπουλου στον Αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης : «εκπροσωπούμε τους πολίτες της Οικολογίας και του φιλελευθερισμού (!)». Μια θαρραλέα δήλωση την εποχή που οι συκοφάντες του φιλελευθερισμού αλωνίζουν.

3 comments:

Darkcity said...

Ένα μικρό κόμμα με επικίνδυνες απόψεις. Ένα κόμμα το οποίο με θεωρεί
εμένα που είμαι από τη Θεσσαλονίκη Νοτιομακεδόνα. Κανείς δε το γράφει αυτό.
Και όσο για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα αυτές τις μέρες, ισχύει απλά ο νόμος της Άγριας Δύσης, με αστυνόμους πιστολέρο και κουκουλοφόρους ντεσπεράντο(=απελπισμένοι). Άρα, σύμφωνα με τον τίτλο του ιστολογίου σας, πιστεύω ότι θα συμφωνείτε με όλα αυτά.

Νέαρχος Γαλανάκης said...

Ωραίο Post, για τις ενστάσεις του Darkcity μάλλον είναι υπερβολικές όσον αφορά την Νοτία Μακεδονία

Averell said...

@ darkcity

Εμπιστεύομαι την κρίση σας, ώστε ν' αντιληφθείτε η ανάρτηση που σχολιάζετε ποιο ακριβώς στοιχείο από τους Οικολόγους αναδεικνύει - επίσης, και τις θέσεις των γραφόντων στο ιστολόγιο σε σχέση με τη βία που εκδηλώνεται αυτές τις ημέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα.