Sunday, November 16, 2008



Το «δόγμα Λιακόπουλου» από τηλεοπτική σαπουνόπερα γίνεται και πολιτική άποψη υπουργού της ελληνικής κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής" ο υπουργός Μακ. Θράκ. Κ. Μαργαρίτης Τζίμας απαντάει ως εξής στην ερώτηση: "Βλέπετε γενικότερα το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση να έχει γίνει στόχος επιθέσεων;" :
Σαφέστατα έχει γίνει στόχος επιθέσεων. Μου προξενεί εντύπωση πως μετά το άνοιγμα Καραμανλή στη Ρωσία άρχισαν τα όργανα. Κρίνοντας το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, βλέπω πως μετά τις εκλογές του 2007 και τις ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία η κυβέρνηση δέχεται επίθεση, άλλοτε δικαιολογημένη άλλοτε όμως κυρίως άδικη.
«Συνδέει δηλαδή ξεκάθαρα την αποκάλυψη των σκανδάλων στα οποία φέρονται αναμεμειγμένα κυβερνητικά στελέχη με πιθανή συνομωσία εναντίον της κυβέρνησης της χώρας! Κι αν αυτό ακουγόταν ως ψίθυρος μεταξύ των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης είναι η πρώτη φορά που κάποιος βουλευτής και μάλιστα εν ενεργεία υπουργός, προχωράει σε μια τέτοια δήλωση.
Βέβαια ακολουθεί άλλη μια ερώτηση η οποία αναφέρεται άμεσα στον αμερικανικό παράγοντα:
-Το 1993 πληροφορηθήκαμε ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές από τον αμερικανό πρέσβη. Μήπως πίσω από αυτές τις επιθέσεις κρύβεται η αμερικανική ενόχληση για την ελληνορωσική προσέγγιση;» (greece-salonica.blogspot.com)
Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους ο αμερικανικός παράγοντας έστησε το αλισβερίσι Ρουσόπουλου-Εφραίμ για την κατάφωρα παράνομη ανταλλαγή της δημόσιας περιουσίας;
Ο κουμπάρος Αναγνωστόπουλος με εντολή του αμερικανού πρέσβη εισέπραττε 4000000,00€ από την ΜΕΒΓΑΛ;
Ο υιός Σημαιοφορίδης (βλ. golden boy) σε συνεργασία με το State Department αγόραζε κρατικά δομημένα ομόλογα και ζημίωνε το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων;
Αν αυτά και άλλα τόσα είναι έτσι όπως ο κ. Τζίμας μας τα λέει τότε συμβαίνει το εξής παράδοξο: Όλος ο μηχανισμός της ΝΔ συνεργάζεται με τους Αμερικανούς για να υπονομεύσουν την συνεργασία της κυβέρνησης της ΝΔ με τους Ρώσους.
Αν δεν είναι έτσι τότε ο κ. Τζίμας είναι απλά άλλο ένα αθώο παιδάκι στην παιδική χαρά της διακυβέρνησης ΝΔ.
Σ.Σ. η φωτογραφία είναι του Γιώργου Μαργαρίτη που τα λέει καλύτερα

5 comments:

Averell said...

Έμπαινε ΠΟΥΤΙΝ! (που θάλεγε κι ο Λιακό).

Πραγματικά, η κυβέρνηση αυτή έχει την τάση όλες τις αποτυχίες της να τις αποδίδει σε κρυφές, μυστικές συνωμοσίες - θυμόσαστε τις πυρκαϊές; Ακόμη και ο πρωθυπουργός είχε αφήσει σχετικά υπονοούμενα!

Darkcity said...

Αγνοώντας το γεγονός ότι δε δημοσιεύσατε το προηγούμενό σχόλιο μου, το οποίο είχε καθαρά σκωπτικό αλλά όχι υβριστικό χαρακτήρα, πείτε μου πόσες φορές αναφέρθηκε
το όνομα του κυρίου Ρουσόπουλου την τελευταία εβδομάδα. Ο ιθύνων νους του μεγάλου κόλπου εξαφανίστηκε από τα πληρωμένα παπαγαλάκια που απλά επιζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι. Ο οποίος Ρουσόπουλος είναι ο μόνος ίσως από τους 300 βουλευτές που έχει δηλώσει σε κανάλια κλπ. και το πόθεν (και όχι μόνο το έσχες).
Αντίθετα όλοι πλέον ασχολούμαστε με έναν Κουκοβίνο, γνωστό του κ.Κοντομηνά (είχε διατελέσει μέλος του δ.σ. της ΠΑΕ άρης επί Κοντομηνά).
Τέλος,για να μη νομίζει κανείς ότι όλα γίνονται μόνο έναντι της ΝΔ, σας θυμίζω και την περίπτωση Κοσκωτά, ο οποίος όντας υπόδικος στις ΗΠΑ,κατόρθωσε να δημιουργήσει μια μικρή αυτοκρατορία στην Ελλάδα και στη συνέχεια μέσω του σκανδάλου του κάποια εξωθεσμικά κέντρα επιχείρησαν την ανατροπή του Α. Παπανδρέου. Μη μου πείτε ότι έτσι απλά ο Κοσκωτάς έφτιαξε το δικό του
"αμερικάνικο όνειρο" στην καρδιά των Βαλκανίων.
Τέλος για τους κουμπάρους να σας θυμίσω σε ποια εκδήλωση ήταν ο κ. Αδαμόπουλος πριν ένα μήνα; Δεν κατηγορώ κανένα, απλά δεν έχουν όλα τα οικονομικά σκάνδαλα πολιτική χροιά.

Darkcity said...

Φαίνεται πως έκανα μάλλον λάθος στη δημοσίευση του προηγούμενου σχολίου και άδικα σας κατηγόρησα. Έλεγα ότι ο
Ραντανπλαν είναι στο κόμιξ ένα μάλλον
χαζό σκυλί. Ακόμη οι πραγματικοί Ντάλτον λέγονταν Bob, Grat, Bill and Emmett.

Averell said...

Ξέρετε ότι δεν έχουμε moderation στα σχόλια ούτως ή άλλως και δεν έχουμε διαγράψει ποτέ σχόλιο (εκτός εάν το ίδιο σχόλιο από λάθος έχει εμφανισθεί δύο συνεχόμενες φορές, οπότε σβήνουμε μόνο τη μία). Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το συσχετισμό του κ. Ρουσσόπουλου με την ανάρτηση - και ποια εξωθεσμικά κέντρα επιχείρησαν την ανατροπή του κ. Παπανδρέου, μήπως αυτά που χρηματοδότησαν τη βίλλα στην Εκάλη;

Averell said...

Και ο Ν. Κακλαμάνης σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία λέει ότι "ο Καραμανλής πληρώνει το 'όχι' του Βουκουρεστίου".