Wednesday, September 17, 2008

Η πυγμή του κ. Καραμανλή

Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα και λαμβάνει διορθωτικά μέτρα, όπως η παραίτηση του κ. Βουλγαράκη ή η αναστολή της δημοσιογραφικής δραστηριότητας της κας. Ζαχαρέα. Ο Πρωθυπουργός είχε εμφανισθεί αποφασιστικός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Δ.Ε.Θ. - μια δημοσκόπηση αργότερα, όμως, και ουσιαστικά παίρνει πίσω όλη του την πυγμή. Το να είναι δεκτική μια κυβέρνηση σε όσα λαμβάνει από την κοινή γνώμη προσδίδει ευαισθησία, το να διαμορφώνει όμως την πολιτική της, ακόμη και στις λεπτομέρειες, βάσει των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων δείχνει καιροσκοπισμό. Κρίμα το βαρύ το ύφος του κ. Πρωθυπουργού.

3 comments:

Αόρατη Μελάνη said...

Δεν άπτεται άμεσα του θέματος, αλλά... προχτές άκουγα ειδήσεις στο ραδιόφωνο, το σύντομο δελτίο του Ράδιο Κόσμος, και από τις 6 ή 7 υποτιθέμενες "ειδήσεις", οι δύο αφορούσαν δημοσκοπήσεις που μας έλεγαν ποιο κόμμα έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις του κόσμου και άλλα παρόμοια, άλλες δύο αφορούσαν δηλώσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης και του κυβερνητικόυ εκπροσώπου, όχι όμως δηλώσεις ουσίας, αλλά δηλώσεις του τύπου "ο νικολάκης φταίει για όλα" "είσαι ζαβολιάρης, εγώ δεν έκανα τίποτα", και μόνο 2 ή 3 θέματα συνιστούσαν κατ' εμέ αληθινή είδηση, λόγου χάρη η αύξηση των διοδίων.

Οι "ειδήσεις" αυτές ζωγραφίζουν γλαφυρά το τσίρκο που συνιστά την "πολιτική" ζωή του τόπου μας - ποδοσφαιρική αντιμετώπιση, κόλπα του μάρκετινγκ, αλληλοκατηγορίες και αποποίηση ευθυνών, αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.

Άραγε έχουμε ελπίδα να κατέβουμε ποτέ από τα δέντρα και να αφήσουμε στην άκρη τις μπανάνες μας;

Αόρατη Μελάνη said...

Ένας φίλος μου λέει ότι κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει... Τρομακτική σκέψη.

Averell said...

@ αόρατη μελάνη

Κάπου εδώ τίθεται και το ζήτημα αλλαγής του ίδιου του τρόπου που διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος στη χώρα μας - έχει γράψει ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης κατ' επανάληψη γι' αυτό. Αλλά, ως προς τα όσα λέει ο φίλος σας, νομίζω ότι έχει δίκαιο - και ότι ως "κυβέρνηση" δεν νοείται κατ' ανάγκην μόνο η δημοκρατικά εκλεγμένη.