Sunday, October 17, 2010

Ψήφο στον Καμίνη, σταυρό στον Αβραντίνη!

Το "πορτοκαλί" στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το συνδυασμό "δικαίωμα στην πόλη" με υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων τον κ. Γιώργο Καμίνη. Στο συνδυασμό αυτό συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο 7ο διαμέρισμα ο Τάσος Αβραντίνης. Επίσης, συμμετέχουν ως υποψήφιοι διαμερισματικοί σύμβουλοι στο 1ο διαμέρισμα η Μελίνα Δασκαλάκη, ο Κώστας Κουκόπουλος και ο Νίκος Δαμηλάκης και, στο 3ο διαμέρισμα, η Νάντια Χριστίδη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής στελέχη και υποστηρικτές του "πορτοκαλί", ανάμεσά τους και ο γράφων, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Γιώργο Καμίνη - διακρίναμε τη σεμνότητά του, τον ήπιο χαρακτήρα του, την ακεραιότητά του, το ανοικτό μυαλό του, αλλά και το μεγάλο πάθος του για να γίνει η ζωή στο Δήμο Αθηναίων καλύτερη. Ο Γιώργος Καμίνης δεν κατέρχεται στις εκλογές αυτές με σκοπό την προσωπική του προβολή ή έχοντας άλλες βλέψεις - και δεν έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει. Γνωρίζει πολλά πράγματα για το Δήμο Αθηναίων και για τη διοίκηση γενικότερα - έχει αντίληψη των προβλημάτων, έχει αντίληψη της πολυπλοκότητας πολλών από τα προβλήματα αυτά, έχει σκεφθεί πολλές τεκμηριωμένες λύσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ευρηματικότητα και καινοτομία, αλλά και είναι δεκτικός σε λύσεις που του προτείνουν άλλοι, μεταξύ τους και το "πορτοκαλί". Το σπουδαιότερο, όμως, προσόν του είναι το πάθος του για να γίνει η Αθήνα καλύτερη. Δεν τον ενδιαφέρει η επίδειξη, αλλά η πραγματική λύση προβλημάτων. Πονάει την Αθήνα πραγματικά και προσφέρεται να υπηρετήσει τους πολίτες της. Δεν έχει την αμετροέπεια να θεωρεί ότι όλα μπορεί να τα κάνει μόνος του, αλλά αναζητεί συνεργάτες, στους οποίους διακρίνει το ίδιο πάθος που έχει και ο ίδιος και την ίδια διάθεση προσφοράς. Όταν συζητά κανείς μαζί του διακρίνει έναν άνθρωπο που μπορεί να ξεχωρίσει την ουσία από τη ρεκλάμα, που εξετάζει την εφαρμοσιμότητα, αλλά και τυχόν παράπλευρες δυσμενείς επιπτώσεις των λύσεων που επεξεργάζεται - και, κυρίως, που έχει βαθιά μέσα του ως κύριες αξιολογικές παραμέτρους τα δικαιώματα των πολιτών. Η ονομασία του συνδυασμού "δικαίωμα στην πόλη" απηχεί πραγματικά τις αντιλήψεις του και τις προτεραιότητές του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζητεί την ευκαιρία να υπηρετήσει και ότι, εάν του την δώσουμε, θα είναι ένας πολύ επιτυχημένος δήμαρχος (άλλωστε η επιτυχέστατη θητεία του στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη αποτελεί σαφέστατη ένδειξη των ικανοτήτων του).  

Όσοι επιλέξετε το συνδυασμό "δικαίωμα στην πόλη" θα έχετε τη δυνατότητα να δώσετε ένα σταυρό στον Αντιπρόεδρο της Δράσης κ. Τάσο Αβραντίνη. Παρ' ότι η προσωπική μας φιλία (που προέκυψε από τις συχνές επισκέψεις του στο far west) δεν μου επιτρέπει να είμαι αμερόληπτος, μπορώ να παραθέσω κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία για τον κ. Αβραντίνη που τα παραδέχονται όλοι όσοι τον γνωρίζουν. Ένα κοινό στοιχείο που έχει με τον κ. Καμίνη είναι η ανιδιοτελής διάθεση για προσφορά. Ο κ. Αβραντίνης κατέρχεται στις εκλογές αυτές για να δώσει, όχι για να πάρει. Έχει οργανωτικές ικανότητες, μπορεί να χτίζει συνεννοήσεις και συμμαχίες, ξέρει να αξιοποιεί κάθε συνεργάτη του με το βέλτιστο τρόπο, αλλά κυρίως έχει ένα μυαλό ξεκάθαρο, το οποίο σκέφτεται χωρίς παρωπίδες. Επίσης, έχει το πείσμα να βρίσκει λύση σε κάθε πρόβλημα - ο Τάσος Αβραντίνης ποτέ δεν θα σηκώσει τα χέρια ψηλά, όσο δύσκολη αποστολή κι αν του ανατεθεί. Οι νομικές του γνώσεις τον βοηθούν να ανταπεξέρχεται στους δαιδάλους της νομοθεσίας και των κανονιστικών ρυθμίσεων που διέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση - το μορφωτικό του υπόβαθρο είναι τέτοιο, ώστε να μπορεί να πραγματευθεί ακόμη και ζητήματα που δεν εμπίπτουν στη σφαίρα των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, ενώ έχει ενισχυθεί και από την πραγματική αγάπη του για τον πολιτισμό.  

Έτσι, όσοι ψηφίζετε στο Δήμο Αθηναίων έχετε μια θαυμάσια δυνατότητα να στείλετε στο δημαρχιακό μέγαρο δύο πολύ αξιόλογους ανθρώπους ψηφίζοντας "δικαίωμα στην πόλη" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Καμίνη και επιλέγοντας, στη σταυροδοσία, τον Τάσο Αβραντίνη.

1 comment:

Αόρατη Μελάνη said...

Όσοι ψηφίζουμε Μαρούσι, τι να το κάνουμε το κουκί μας?