Friday, May 28, 2010

Αφού είναι ισορροπημένη σπατάλη, δεν πειράζει!

Διαβάστε το ρεπορτάζ της "Καθημερινής" για υπερβολικές διαφημιστικές δαπάνες του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά την προεκλογική περίοδο - και την απάντηση του τότε Υπουργού κ. Χατζηδάκη: "Πολύς θόρυβος, επομένως, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντικείμενο - οι καταχωρίσεις αφορούσαν όλες τις εφημερίδες χωρίς καμμία διάκριση ή σκοπιμότητα". Δηλαδή:

Είχε εγκριθεί κονδύλιο € 1.190.000, το οποίο θα έπρεπε να κατανεμηθεί σε βάθος πενταετίας - για να προβάλλονται τα κατορθώματα του κ. Χατζηδάκη - ε, εννοώ το έργο του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ο Υπουργός διέθεσε το μεγαλύτερο μέρος (πάνω από το 60%) του ακριβώς πριν από τις εκλογές (μην τυχόν και μείνει περίσσευμα για τους "άλλους" και για να ενισχύσουμε ό,τι μπορούμε). Αλλά δεν υπάρχει "ουσιαστικό αντικείμενο", γιατί δεν ευνόησε συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα, όλα τα είχε ανάγκη.

Μιλάμε για σπατάλη, μπροστά στα μάτια μας, την οποία ο Υπουργός δεν επιχειρεί καν να αιτιολογήσει (τι στο καλό χρειαζόταν αυτά τα χρήματα, τι σκοπό εξυπηρετούσαν, γιατί χρειαζόταν προβολή το Υπουργείο Ανάπτυξης). Δεν πειράζει η χρονική συγκυρία της σπατάλης τους, η σύμπτωση με την προεκλογική περίοδο. Η λογική του τέως Υπουργού συνοψίζεται στο: "Αφού μοιράσαμε σε όλους, κάναμε καλά!".

No comments: