Sunday, May 30, 2010

Ο δήθεν πνευματικός κόσμος στην πρωτοπορία

Ποια λύση προτείνει για τη σημερινή κρίση ο τραγουδοποιός Σταμάτης Κραουνάκης; "Να τα σπάσουν!". Μαζί με τους νέους κι αυτός, λέει. Λαϊκισμός και κολακεία αισχίστου είδους για άλλη μια φορά - και, κατά σύμπτωση, από εκπρόσωπο της γενιάς που μας έθαψε. Καμμία πρόταση για τη λύση, καμμία σκέψη για το μέλλον.

Από την άλλη, ο κ. Χρήστος Παπουτσής δηλώνει ότι οι πολιτικοί δεν είναι όλοι ίδιοι. Ο ίδιος ανήκει στην κάστα αυτή, η οποία περιλαμβάνει και τον Υπουργό Δικαιοσύνης με τις αναφορές στους ψύλλους, ανθρώπων που δεν είχαν κάνει τίποτε άλλο στην ενήλικη ζωή τους, από το να ασχολούνται με τα κομματικά, είτε στο πανεπιστήμιο, είτε κατόπιν έξω. Όντως, δεν είναι όλοι ίδιοι. Ο κ. Παπουτσής (όχι σε επίπεδο διαφθοράς, όπου δεν έχω να του προσάψω τίποτε, αλλά σε επίπεδο ουσιαστικής προσφοράς) είναι από τους χειρότερους.

Στην ίδια σελίδα υπάρχει μια απλή δήλωση του κ. Φλωρίδη, η οποία δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά: "Το μνημόνιο που υπογράψαμε με την τρόικα, και κανένας δεν διάβασε, στην πραγματικότητα μας λέει αυτό ακριβώς: πώς φτιάχνεται μια χώρα". Φυσικά, υπολόγισε χωρίς τις καρέκλες και τα σπασίματα του κ. Κραουνάκη.

No comments: