Thursday, October 9, 2008

Για το επερχόμενο Συνέδριο της ΦιΣ

Επιλέγω να ανεβάσω το σχόλιό μου εδώ , μια και στο φόρουμ της ΦιΣ έχουν αναλάβει δουλειά οι ταλιμπάν και αν θέλει κάποιος να συνεχίσει τον "διάλογο" πρέπει να κάνει δύο Alt+Shift στο λεξιλόγιό του.
Μπορώ όμως να αναφέρω εδώ μια παρατήρηση που έκανα , στηριζόμενος σε γεγονότα.
Ο πρόεδρος και μερικά μέλη της ΔΕ έχουν πάρει αμπάριζα και επικοινωνούν επιλεγμένα με ορισμένα μέλη της ΦιΣ και μεταφέρουν επιλεκτικά πληροφόρηση χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη - δημόσια - να τοποθετηθούν στο φόρουμ ή στα blogs τους.
Η μεθόδευση αυτή, καθόλου πρωτότυπη, δείχνει ένδεια επιχειρημάτων αλλά το κυριότερο αποδεικνύεται ως μια προσπάθεια αναπλήρωσης ενός πολιτικού κενού. Ένα κενό πολιτικής δράσης , που σε συνδυασμό με την έλλειψη πόρων, φέρνουν την Συμμαχία στην θέση που έχει τώρα σαν κόμμα.
Η δική μου προσπάθεια είναι προς την κατεύθυνση κατάδειξης αυτών των αδυναμιών στη λειτουργία μας αλλά , πλέον, και στην έκθεση των συγκεκριμένων μελών , της ΦιΣ και της ΔΕ, που αποφασίζουν να δράσουν με αυτόν τον τρόπο.
Η αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών πρέπει να γίνεται με πολιτικούς και επιχειρησιακούς όρους.
Οι προτάσεις, όλες , όσες έχουν κατατεθεί στο φόρουμ είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Η αντιπρόταση είναι η σιωπή, η σιωπή και οι υπόγειες διαδρομές και η συνενόηση στα κρυφά αλλά και με ανομολόγητη ατζέντα.
Ο κίνδυνος που ελοχεύει είναι η ένταση που έχει ήδη δημιουργηθεί, να αποτρέψει όσους θέλουν νηφάλια να συμμετέχουν στην συζήτηση και να απαξιώσει όσους δρουν στα φανερά.
Στην πράξη η αντίδραση σε όσους τοποθετούν προτάσεις προς συζήτηση είναι η συλλογή κουκιών για τις ψηφοφορίες, οι κατ' ιδίαν επικοινωνία με μέλη της ΦιΣ "ευαίσθητους" κρίκους και όχι , επαναλαμβάνω για άλλη μιά φορά, η δημόσια έκθεση των επιχειρημάτων.
Αυτή είναι η δική μου αντίληψη για τα πράγματα και επιλέγω να εκτεθώ και να εκθέσω.

5 comments:

Harry Peitsinis said...

Κατά τη γνώμη μου τζάμπα πάει όλη η ένταση. Κυριακή κοντή γιορτή (κυριολεκτικά ;) ).Σε μια βδομάδα θα συζητηθούν όλα ανοιχτά και μάλιστα ενώπιον ολων των μελών.

Kensai said...

Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα. Ακούγονται πολλά.

Harry Peitsinis said...

Δεν ξέρω, με πικραίνει αυτο που γινεται.Ειμαστε που ειμαστε μια χούφτα...

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ said...

Εγώ έχω μία απορία. Τελικά η ''ασθένεια'' της Φ.Σ. είναι ''παιδική'' ή ''γεννετική''...;

Αόρατη Μελάνη said...

"μεσογειακή"...

Κρίμα ρε παιδιά, μια χούφτα είστε, καλά λέει ο Χάρρυ...

Γιατί όλα τα μικρά προοδευτικά κόμματα κάπως έτσι καταλήγουν;