Saturday, October 11, 2008

Οι "Φιλελεύθεροι Φοιτητές" είναι γεγονός!

Είμαστε μια ομάδα φοιτητών της Θεσσαλονίκης οι οποίοι εμφορούμαστε από φιλελεύθερες αρχές. Επιθυμώντας, λοιπόν, να πραγματώσουμε τα ιδανικά του φιλελευθερισμού, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία οργάνωση ώστε να φέρουμε τις ιδέες μας στο προσκήνιο. Φιλοδοξία μας είναι να εκφέρουμε με σταθερότητα και σαφήνεια ένα λόγο που θα υπερασπίζεται τα ιδανικά του Διαφωτισμού, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας. Ζώντας σε μία πόλη και σε ένα πανεπιστήμιο όπου κυριαρχούν η ανελευθερία και η προσκόλληση στο παρελθόν, διαπιστώνουμε ότι είναι φυσικό επόμενο η πολιτική να εξαντλείται στη ρηχή συνθηματολογία και στις σκουριασμένες πολιτικές του παρελθόντος. Σας καλούμε, λοιπόν, να συνδιαμορφώσουμε τη θεματολογία και τις δράσεις της νέας οργάνωσης προκειμένου να διατυπώσουμε μία εναλλακτική ιδεολογική και πολιτική πρόταση.

Disclaimer: Πέρα από τη συμμετοχή του καθενός ξεχωριστά σε οποιοδήποτε πολιτικό φορέα, οι ΦΦ δεν είναι παράρτημα κανενός κόμματος και δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε φοιτητικές εκλογές.

Δείτε ακόμη το ιστολόγιο των φιλελεύθερων φοιτητών!

6 comments:

Averell said...

Μεγάλε αδελφέ, Καλή Επιτυχία στην προσπάθειά σας!

Joe said...

Ευχαριστώ πολύ ψηλέ!

leazar said...

είναι πολύ αστείο να βλέπω πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνεται κάθε άνθρωπος την έννοια της ελευθερίας...Καλή επιτυχία και να έχετe τα αυτιά σας ανοιχτά για να ακούτε τις γνώμες των άλλων. Μπράβο που δεν θα κατεβείτε στις εκλογές. χαιρετισμούς από το "ελεύθερο" Βερολίνο

Joe said...

Ευχαριστούμε πολύ! Εννοείται ότι στις συναντήσεις μας είναι ευπρόσδεκτοι για συζήτηση και φοιτητές που ανήκουν σε διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους!!

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ said...

Καλή επιτυχία
Θα εκφράσω ωστόσο την διαφωνία μου όσον αφορά την μη κάθοδο σας σε εκλογές. Οι εκλογές καλώς οι κακώς υπάρχουν. Μπορούν να γίνουν βήμα ιδεολογικής ''προπαγάνδας'' και εναλλακτικής πρότασης έναντι των καθαρά κομματικών παρατάξεων και της κομματικής προπαγάνδας που εκφράζουν.

Joe said...

Ευχαριστούμε πολύ!
Όσον αφορά τις εκλογές,οι λίγοι που αρχικά συμμετέχουμε είμαστε ενάντια στο θεσμό των φοιτητικών εκλογών για πολλούς λόγους!
Συν τοις άλλοις, στην παρούσα φάση θα υπήρχαν πολλά πρακτικά προβλήματα σε μία πιθανή κάθοδο.Τέλος οι περισσότεροι φοιτητές (και οι σοβαρότεροι τις περισσότερες φορές) βλέπου με καχυποψία τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και δύσκολα εντάσσονται σε αυτές