Tuesday, October 7, 2008

Οι εξουσιοδοτήσεις δεν μας ταιριάζουν

Σε συνέχεια των προηγούμενων post θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την αποψή μου σχετικά με τις εξουσιοδοτήσεις. Παραβλέποντας λίγο το νομικό σκέλος της υπόθεσης, θα ήθελα να μείνω στην εικόνα που προσδίδει μία τέτοια κίνηση στο προφίλ του κόμματος.
Η φιλελεύθερη συμμαχία έχει ακολουθήσει σε πολλές περιπτώσεις πρωτόγνωρα ανοιχτές(για την Ελλάδα) διαδικασίες όσον αφορά την συγκρότηση και την λειτουργία της (π.χ. διάλογος ανάμεσα σε όλα τα μέλη μέσω διάδικτύου για την κατάρτιση του προγράμματος μας). Το πρότυπο του πολίτη ο οποίος συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά πράγματα υπήρξε αναμφίβολα ο οδηγός του κομματος από την ίδρυση του μέχρι σήμερα.
Αντιλαμβάνομαι ότι η επιλογή των εξουσιοδοτήσεων μπορεί να έχει ως μοναδικό στόχο την διεύρυνση της συμμετοχής στις ψηφοφορίες, ωστόσο -κακά τα ψέματα- παραπέμπει σε παλαιοκοματικές μεθόδους με τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να ταυτιστούμε.Συν τοις άλλοις υποβαθμίζει την σημασία του ίδιου του συνεδρίου μέσα από το οποίο πρέπει να αναδειχθούν οι προτάσεις των υποψηφίων. Κατόπιν αυτών, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την ουσία των απόψεων των δύο προηγούμενων post και να εκφράσω και εγώ τη διαφωνία μου με τις εξουσιοδοτήσεις.

No comments: