Thursday, April 3, 2008

Οι πραγματικές διαστάσεις του veto

Η πρόσκληση προς τη γειτονική μας χώρα να ενταχθεί στο NATO αναβάλλεται, αφού η Ελληνική Κυβέρνηση δεν δίνει τη συγκατάθεσή της. Εν τούτοις, το NATO δεν αποβάλλει την Ελλλάδα από τις τάξεις του, ούτε επιτίθεται στρατιωτικά κατά της Ελλάδος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι "λυσσώδεις υποστηρικτές των πλαστογράφων της ιστορίας" κάνουν την πάπια. Συγκεκριμένα, σε όσα διεθνή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης έψαξα, δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στην πρώτη σελίδα. Δείτε π.χ.: BBC News, CNN, Economist, Fox News, NY Times, Pravda, Reuters και Washington Post. Αντιθέτως υπάρχουν κάποιες αναφορές στο ότι γίνεται πρόσκληση προς την Αλβανία και την Κροατία, αλλά όχι και προς την Ουκρανία και τη Γεωργία.

Μήπως κάποιοι υπερβάλλουν για το πόσο μεγάλες είναι οι πιέσεις προς την Ελλάδα για να μαζεύουν ψήφους από τα δεξιά και τα αριστερά τους; Και μάλιστα εις βάρος των συμφερόντων των πολιτών της Ελλάδος και της γειτονικής χώρας;

3 comments:

vasilis tsiknakos (philosofos) said...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στην αποστολή δυνάμεων στο Αφγανιστάν και στις ενστάσεις της Ρωσίας αναφορικά με την είσοδο της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, ενώ το ζήτημα της ονομασίας που τόσο μας απασχολεί αναφέρεται στο τέλος των δημοσιευμάτων. Μάλιστα στα πιο πολλά ειδησιογραφικά πρακτορεία η συνδιάσκεψη στο Βουκουρέστι δεν είναι καν το πρώτο θέμα.

Sakoulakis said...

Μα είναι προφανές, σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο έχει συναίσθηση του κόσμου, ότι το Μακεδονικό δεν είναι παρά μια υποσημείωση στην διεθνή διπλωματία.

Η όλη υστερία που μας έχει καταβάλλει δεν είναι παρά απόδειξη του συντηρητισμού μας και του Ελλαδοκεντρικού τρόπου που βλέπουμε τον..... πλανήτη!!

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ said...

Ίσως μετα από την στάση του -με εβραϊκές ρίζες- Σαρκοζύ κάποιοι αναθεωρήσουν και την ιστορία με του ΄΄εβραίους που μισούν και δολοπλοκούν μονίμως ενάντια του ελληνισμού΄΄...