Monday, August 27, 2007

Έκκληση για νηφαλιότητα

Η αμέσως προηγούμενη ανάρτηση του William δείχνει με πολύ παραστατικό τρόπο σε τι ακραίες καταστάσεις μαζικής υστερίας μπορεί να οδηγήσει η συνωμοσιολογία. Τα σημερινά πρωτοσέλιδα αρκετών εφημερίδων αποδίδουν, χωρίς κανένα στοιχείο, τις φωτιές σε διάφορες σκοτεινές δυνάμεις, προκαλώντας πανικό. Ο πανικός αυτός οδηγεί σε αντιδράσεις σπασμωδικές - από την πλευρά της Πολιτείας μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μέτρα περιστολής των ατομικών ελευθεριών (περιορισμούς κυρίως στην ελεύθερη μετακίνηση), σε ουσιαστική ανατροπή του τεκμηρίου αθωότητας κάποιου φουκαρά που συνελήφθη επειδή έτυχε να είναι κοντά σε μια εστία φωτιάς και βαπτίσθηκε εμπρηστής, ακόμη και σε περιπτώσεις αυτοδικίας (ιδίως από συγγενείς παθόντων) προς πρόσωπα που ταιριάζουν στις υποθετικές περιγραφές που βλέπουμε από τα ΜΜΕ. Το κλίμα αυτό καλλιεργείται από τις δηλώσεις όχι μόνον ανεύθυνων πολιτικών αρχηγών, αλλά και του Πρωθυπουργού, καθώς και του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως. Είναι επιτακτική ανάγκη οι πολιτειακοί αυτοί παράγοντες να θέσουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση, να διευκρινίσουν ότι οι "υποψίες" τους δεν προέρχονται από ευρήματα των ερευνών που διεξάγουν οι αρμόδιοι φορείς, αλλά είναι απλές υποθέσεις.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να προσυπογράψετε την παρούσα έκκληση, με την οποία ζητούμε από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως να αποκαταστήσουν την αλήθεια, ως προς την δήθεν ύπαρξη "ασύμμετρων απειλών" κατά της χώρας μας. Παραπομπή (link) αυτής της ανάρτησης, μαζί με τα σχόλια που θα έχουν συγκεντρωθεί, θα αποσταλεί με e-mail στο γραφείο του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

Joe
Jack
William και, για την αντιγραφή,
Averell Dalton

Θεωρείται δεδομένο ότι η συμμετοχή σας μέσω σχολίων σ' αυτήν την αίτηση σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει αποδοχή του υπολοίπου περιεχομένου αυτής της ιστοσελίδας, των θέσεων των Daltons ή της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

3 comments:

Alexandros said...

Φυσικά και προσυπογράφω.

Να πω ότι περίμενα μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τον πρωθυπουργό της χώρας μπροστά μάλιστα σε τόσο σοβαρή κατάσταση ή είναι μεγάλη η αφέλειά μου αφού θα έπρεπε να θεωρώ αναμενόμενη αυτή την κατάντια του καθώς είναι και οι εκλογές στη μέση;

(…στο μεταξύ το ξεκατίνιασμα μεταξύ των πολιτικών στα κανάλια άρχισε …κρατηθήτε)

Anonymous said...

Προσυπογράφω την έκκληση για νηφαλιότητα.

Wonderfully Unpredictable said...

Προσυπογράφω