Monday, August 27, 2007

Οι πυρκαγιές έκαψαν και τις εκλογές

Ενώ η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, με 63 νεκρούς και μία άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική,οικονομική και πολιτιστική καταστροφή, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αντιμετωπίζουν την κατάσταστη με μία αβάσταχτη ελαφρότητα και έχοντας τον νου τους στραμμένο στις εκλογές.
Ο κ.Πολύδωρας μετά το πυροτέχνημα των ''ασύμμετρων απειλών'' βγήκε σήμερα από το μέγαρο Μαξίμου λέγοντας ότι όλα εξαρτώνται από τον ''στρατηγό άνεμο'' .Το γεγονός βέβαια ότι ο υπουργός δημοσίας τάξης βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου το ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό και δεν περιμέναμε τις σημερινές δηλώσεις του για να το επιβεβαιώσουμε.Θα μπορούσε όμως σήμερα,δεδομένης της κατάστασης, να κάνει μία εξαίρεση και να μπει στον ρόλο του αρχηγού των σωμάτων ασφαλείας.Αντ'αυτού για μία ακόμη φορά είχαμε την εντύπωση ότι μόλις βγήκε ο εκπρόσωπος του σουρεαλιστικού ρεύματος από ένα soire ποίησης με τον πρωθυπουργό την ώρα που καιγόταν όλη η Ελλάδα.
Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε δια στόματος του αρχηγού της την γνωστή κοντόφθαλμη και ανέξοδη κριτική στην οποία την έχουμε συνηθίσει, ενώ παράλληλα είδαμε και βουλευτή της να ωρύεται μπροστά στις κάμερες ξεχνώντας τον ρόλο που έχει.
Το ΚΚΕ , απεφάνθη για την αιτία των πυρκαγιών και τα απέδωσε όλα (πού αλλού;) στον κακό καπιταλισμό. Συγχρόνως, η diva του κόμματος,κ.Λιάνα Κανέλλη έκανε από τα παράθυρα μία από τις γνωστές τις εμφανίσεις-show.
Το καλύτερο το άφησα για το τέλος!Ο κ.Καρατζαφέρης είναι και αυτός στα ίχνη των εμπρηστών.Μετά από μία μακρά ανάλυση από την εκπομπή του που θα ζήλευε ακόμη και ο Ηρακλής Poirot και αφού απέκλεισε διάφορους πιθανούς υπόπτους(Αμερικανοί,Λαλιώτης κ.α.),κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πίσω από όλα κρύβονται είτε οι Τούρκοι είτε (!!!) ο UCK.
Την ώρα λοιπόν που καιγόμαστε, αυτά συμβαίνουν στην πολιτική αρένα της χώρας μας. Η φιλελεύθερη συμμαχία διαβλέποντας την τροπή που παίρνει η κατάσταση έκανε έκκληση να αναβληθούν οι εκλογές.Ωστόσο, σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού επικρατείας, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Πολύ φοβούμαι ότι μαζί με όλα τα άλλα, κάηκαν και οι αδικαιολογήτως προκηρυχθείσες πρόωρες εκλογές. Η ,ούτως ή άλλως, σύντομη προεκλογική περίοδος είναι καταδικασμένη να κινηθεί σε κλίμα πόλωσης,σεναρίων συνωμοσίας και με την σκιά των πυρκαγιών να πέφτει βαριά, συνολικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.Εντός λοιπόν αυτού του πλαισίου,καθίσταται σχεδόν αδύνατη η ανάδειξη του προγραμματικού λόγου και των προοπτικών που δίνει το κάθε κόμμα προκειμένου οι πολίτες να ξέρουν τι είναι αυτό που πραγματικά ψηφίζουν.

1 comment:

Mauve_All said...

Προσυπογράφω απόλυτα. Διαυγέστατο ποστ.