Friday, August 31, 2007

Γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει το ασφαλιστικό σύστημα

Αν είστε συνταξιούχος, επειδή υπάρχει κίνδυνος μετά από μερικούς μήνες ή κάποια χρόνια οι ασφαλιστικοί φορείς να αδυνατούν να καταβάλλουν τη σύνταξή σας
Αν είστε ασφαλισμένος, επειδή οι εισφορές δεν είναι "δικά σας χρήματα", επειδή δίνετε εισφορές σε φορείς που τις χειρίζονται κατά το δοκούν και πάντως όχι προς το συμφέρον σας, που δεν κατευθύνονται προς τη σύνταξή σας - και επειδή δεν ξέρετε αν θα πάρετε σύνταξη, πότε θα πάρετε σύνταξη και πόση σύνταξη θα μπορείτε να αναμένετε.
Επειδή οι εισφορές είναι ένα τεράστιο οικονομικό βάρος για σας, είτε είστε εργοδότης, είτε αυτοαπασχολούμενος, και το 50% από το βάρος αυτό πηγαίνει στα λειτουργικά έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων.
Επειδή άλλοι καθορίζουν, με κριτήρια αυθαίρετα και ανεύθυνα, πόσες εισφορές θα δίνετε και πόση σύνταξη θα δικαιούσθε.
Επειδή υπάρχει τρόπος οι εισφορές να γίνουν δικά σας χρήματα, παράλληλα να πληρώνετε μικρότερες εισφορές και να λαμβάνετε μεγαλύτερη σύνταξη.
Επειδή κάθε ημέρα που περνάει, το χρέος του ασφαλιστικού συστήματος γίνεται όλο και μεγαλύτερο - και η μετάβαση σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό.

1 comment:

Akis said...

Και το βασικότερο είναι την επόμενη φορά που θα στηθείτε στην ουρά του ταμείου σας, και θα σας ταλαιπωρει ο υπάλληλος, να του πείτε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
Να του πείτε επειδη δε γουστάρω να είμαι πελάτης του ΤΕΒΕ, και να μου μιλαέι το προσωπικό του ΤΕΒΕ άσχημα, τα μαζεύω και απο αύριο μεταφερώ όλες τις αποταμιεύσεις μου σε κάποια άλλο ασφαλιστικό οργανισμό. Έτσι απλά!