Tuesday, November 11, 2008

Η ολοκληρωτική αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας

Σαν πολύ δεν ασχολούμαστε τώρα τελευταία με τη Νέα Δημοκρατία; Κι όμως, βρήκε ακόμη ένα τρόπο να μας προκαλέσει αρνητική έκπληξη - διαβάστε την παρακάτω δήλωση του Γραμματέα της, κ. Ζαγορίτη αναφορικά με τον κ. Τατούλη: "Δεν μπορεί να έχει δίκιο ένας απέναντι σε 151"! Δηλαδή ο ρόλος του Βουλευτή, η ανεξαρτησία του, η αυτόνομη σκέψη, η αυτόνομη κρίση - όλα αυτά πάνε περίπατο! Και η προσωπική αντίληψη πρέπει να υποτάσσεται στην πλειοψηφία, μειοψηφία = ανυπαρξία, άδικο! Πρόκειται για τρόπο σκέψεως που θα ταίριαζε πάρα πολύ σε ολοκληρωτικό κόμμα και όχι σ' ένα που, κάποτε, απεκαλείτο φιλελεύθερο. Η ορθοκρισία διά της πλειοψηφίας! (για να μην μπούμε σε θέματα ουσίας, στο κατά πόσον και οι 151 συμφωνούν με τον κ. Ζαγορίτη ή απλώς δεν τολμούν να εκφράσουν τη διαφωνία τους)

2 comments:

Unknown said...

Η νοοτροπία που περιγράφεις δυστυχώς ισχύει και στα "γνήσια" φιλελεύθερα κόμματα. Ευτυχώς όμως η μαϊμού δεν ανέβηκε ψηλά στο δέντρο και δεν θα φανεί πολύ ο κ.... της.

Kensai said...

Χεχε.

Το «προπατορικό αμάρτημα» της αγάπης για την εξουσία μας κυνηγάει όλους. Ακόμα και αυτούς που εικάζονται ευέλικτα συστήματα, αξιοκρατία, διαφάνεια...

Η νοοτροπία του «1 προς 151 έχει πάντα άδικο» είναι απλά η πιο διεστραμμένη έκφανσή του.