Tuesday, March 18, 2008

"Κοινωνικός αυτοματισμός", το νέο φρούτο της Αριστεράς

Ας μην ασχοληθούμε προς στιγμήν με τις απεργίες καθ' εαυτές, κατά πόσο είναι δικαιολογημένες ή όχι. Φαίνεται ότι στη Θεσσαλονίκη κάποιοι εργαζόμενοι του Δήμου, συνδικαλιστές του ΚΚΕ, έχουν καταλάβει ένα σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και εμποδίζουν, κατά τον τρόπο αυτό, την αποκομιδή τους. Το ποσοστό των συμμετεχόντων στην απεργία ενός Δήμου, όπως αυτός της Θεσσαλονίκης, στον οποίο ουσιαστικά η ίδια δημοτική παράταξη είναι στα πράγματα από το 1986 (το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;), είναι ελάχιστο - ωστόσο, έχουν επιτύχει διά της βίας, αν κρίνουμε από το ρεπορτάζ που δεν αμφισβητείται, να παρεμποδίσουν πολύ περισσοτέρους συναδέλφους τους να κάνουν τη δουλειά τους και τους Θεσσαλονικείς να απαλλαγούν από τα σκουπίδια. Το ΚΚΕ που, φυσικώ τω λόγω, στηρίζει τις επαναστατικές αυτές ενέργειες, καταγγέλλει κιόλας το Δήμαρχο ότι ενεργοποιεί, λέει, αντανακλαστικά "κοινωνικού αυτοματισμού". Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι σημαίνει αυτή η έννοια, υποθέτω ότι αναφέρεται στην αγανάκτηση του κοινωνικού συνόλου για τα καμώματα των "αγωνιστών" (πώς, παρ' ότι μιλάμε για "αυτοματισμό", αυτός χρειάζεται παρακίνηση, δεν αντιλαμβάνομαι). Έτσι η φυσική αντίδραση σε ενέργειες από προνομιούχες ομάδες που καταχρώνται την ισχύ τους (βλ. ΔΕΗ) ονομάζεται "κοινωνικός αυτοματισμός" και πρέπει να νοιώθουμε ένοχοι που αγανακτούμε όταν μας κόβουν το ρεύμα ή όταν τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά μέσα στην πόλη. Η αυθαιρεσία των ισχυρών μειοψηφιών βαπτίζεται αγώνας και, όσοι δεν συμπλέουμε, προφανώς δεν έχουμε δική μας βούληση (αφού κινούμαστε αυτόματα) - γιατί αν ήμασταν συνειδητοποιημένοι θα κατακρίναμε το 97% των δημοτικών υπαλλήλων που δεν συμμετέχουν στην απεργία για τη διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους και όχι τους ηρωικούς 4 καταληψίες υπαλλήλους.

ΥΓ. Ως προς το ποινικό σκέλος: υπάρχει αμφιβολία ότι οι καταληψίες αυτοί διαπράττουν αδίκημα; Και τι πρέπει η δημοτική αρχή να κάνει; Να τους πει και "μπράβο";

3 comments:

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ said...

Ο ''κοινωνικός...αυνανισμός'' των ελλήνων πολιτών επιτρέπει στους κάθε λογής δημαγωγούς να μας ταϊζουν διάφορα φρούτα... με πρώτο και καλύτερο τον ΄΄τρισκατάρατο΄΄ ΄΄νεοφιλελευθερισμό΄΄... Δυστυχώς όμως τα ΄΄φρούτα΄΄ αυτά είναι ...παραισθησιογονα και βλάπτουν σοβαρά τον ορθολογισμό των ελλήνων πολιτών... όσο και την δυνατότητα τους να εργαστούν και να παράγουν σε ένα εργασιακά υγειές περιβάλλον...

Alexandros said...

Το ΚΚΕ δείχνει και πάλι ότι θεωρεί ότι οι πολίτες είναι σκυλιά του Παβλώφ. Δεν είμαστε σε θέση να σκεφτόμαστε από μόνοι μας, μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και αντιδρούμε αυτόματα, γι' αυτό και οι ιλουμινάτοι κόκκινοι επαναστάτες δε χρειάζεται να λαμβάνουν υπ' όψην τους ούτε τα γαβγίσματά μας ούτε τους νόμους. Αυτοί ξέρουν.

(φοβάμαι δε ότι η παρατήρηση - απορία σου από πότε ο αυτοματισμός χρειάζεται παρακίνηση απλά δείχνει το μέγεθος της εξάρτησης της αντανακλαστικής λογικής σου. Averell, ξύπνα και αποτίναξε το Matrix! Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός)

gm2263 said...

"Το ΚΚΕ δείχνει και πάλι ότι θεωρεί ότι οι πολίτες είναι σκυλιά του Παβλώφ".

Φυσικό, εφόσον εξ' ιδίων κρίνουν τα αλλότροια...

Α, ρε Κανέλλη που πήγες κι' έμπλεξες...