Monday, March 17, 2008

Παραλογισμός με τον ΟΤΕ

Η κυβέρνηση χάρηκε που η Deutsche Telekom συμφώνησε με την MIG να αγοράσει το 20% των μετοχών του ΟΤΕ που ανήκει στην τελευταία, επειδή ήθελαν στρατηγικό συνεταίρο για τον ΟΤΕ κ.λπ. Ας μπούμε λίγο στη συνωμοσιολογία, στην οποία η κυβέρνηση στήριξε τη βούλησή της να απαγορεύσει στη MIG την αγορά ποσοστού άνω του 20% - και πού ξέρουμε ότι η Deutsche Telekom δεν θα ελέγχεται από ξένα συμφέροντα, ανθέλληνες που θέλουν να μας στερήσουν αυτή τη στρατηγικής σημασίας επιχείρηση; Και, παρεμπιπτόντως, θα επιτρέψει η κυβέρνηση στην Deutsche Telekom να αγοράσει κι άλλες μετοχές, ώστε να υπερβεί το 20%; Κι αν τις πουλήσει όλες στον ίδιο αγοραστή; Πώς θα αντιδράσουν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης; Όταν μια συντηρητική κυβέρνηση, που προέρχεται από τη "μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη" έχει φοβικά σύνδρομα απέναντι στο χρηματιστήριο και την ελεύθερη αγορά, τέτοιες χαζομάρες θα πρέπει να τις ρωτάμε.

2 comments:

Averell said...

ΥΓ. Φυσικά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί παράνομο το πλαφόν του 20% - και φυσικά ο ΣΥΝ, διά του κ. Παπαδημούλη, αποδίδει την εφαρμογή των συνθηκών σε φιλελευθερομανία.

William said...

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ο Παπαδημούλης θεωρεί πως η άποψη του Αλογοσκούφη είναι φιλελεύθερη και η άποψη του ΜακΚρίβι, που είναι η ακριβώς αντίθετη, είναι και αυτή φιλελεύθερη.
΄Η, εναλλακτικά, αφού λέει ρητά πως διαφωνεί με την άποψη του ΜακΚρίβι, τότε συμφωνεί με την άποψη Αλογοσκούφη.